FRESCOR VEGANA 'gelats, sorbets, granissats, begudes i glaçons, sense lactis, gluten ni sucre refinat' (En català per Editorial Viena Edicions'19 y en castellà per Ediciones Invisibles'20)

Pròleg Anna Ramírez - Ciclista d'èlit, guanyadora de la Titan Desert (2015, 2017 y 2019).«Aquest llibre sembla inofensiu, però no ho és. Ens obre les portes, des de la consciència vegana, a gaudir dels gustos de l'estiu més tradicionals i també els més actualitzats.»

A Frescor Vegana hi trobaràs polos, sorbets, granissats, gelats i begudes refrescants que et sorprendran per la seva originalitat i per la facilitat amb què podràs preparar-los a casa. Totes les receptes estan lliures de gluten i de lactis, i no contenen cap ingredient d’origen animal, ni greixos hidrogenats, conservants, additius, colorants o aromes sintètiques, així com tampoc edulcorants artificials o sucre refinat; només ingredients vegetals 100% naturals i de fàcil digestió i assimilació, que, lluny d’engreixar i aportar calories buides a la teva dieta, estan farcits de nutrients que alimenten el cos i l’esperit.

Fotografia: Maria Casas

T'agradaria tastar-lo o comprar-lo? Ediciones Invisibles  Viena Edicions Amazon

SOPAS DETOX: Fuente de energía y vitalidad (Editorial Comanegra'17)

Som aigua. Afortunadament, cada vegada més persones són conscients de la importància de la hidratació i de la bona qualitat de l'aigua en la seva dieta diària. El plat estrella que l'aigua genera a la nostra cuina és, sens dubte, la sopa, però els beneficis que ens aporta una bona sopa van molt més enllà de la hidratació: la paraula sopa engloba molt més que quatre lletres.

Sopas detox vol animar-te a incorporar sopes vegetals en la teva alimentació i presentar-te els ingredients saludables imprescindibles en la seva elaboració. Una sopa pot ser un aliment complet quan no disposis de temps per cuinar, un menjar per entrar en calor amb l'arribada del fred o per refrescar-te als calorosos dies d'estiu, però també pot ser una gran font de salut per al teu dia a dia : des de combatre la inflamació fins afavorir l'eliminació de toxines, així com una infinitat de beneficis que aquest llibre t'ofereix de forma amena i rigorosa. Inclou un pla SopDetox depuratiu per a primavera i tardor.

Fes de les sopes de tota la vida en una font de salut, bellesa i vitalitat!

T'agradaria fullejar-lo o comprar-lo? Editorial Comanegra - Amazon

NATURALMENT ATRACTIUS 'Cosmètica ecològica, veggie i sostenible feta a casa' (Editorial Cossetània'17). Il·lustrat pel músic Amadeu Casas

Pròleg Dr. Francisco Marín “Fem prevenció. Millorem la nostra nutrició i tractem les malalties lleus amb remeis naturals, sense excipients, sense química afegida. No és tan complicat. La Josefina Llargués ens guia. L’acompanyem?”.

A Naturalment atractius descobrireu que la cosmètica natural, juntament amb l’alimentació, pot formar part d’un estil de vida més conscient i saludable, que us permeti gaudir de la bellesa que us és pròpia i d’una pell sana i lliure de tòxics. En el llibre hi trobareu un gran nombre de receptes de bellesa i higiene personal de fàcil i ràpida elaboració, formulades a partir d’ingredients ecològics, veggies i sostenibles: olis essencials, olis vegetals, hidrolats, aigua de mar, algues, argiles, fruites, verdures, mantegues vegetals..., que us permetran cuidar-vos i mimar-vos amb aliments de veritat i no amb químics que el vostre cos no reconeix. El llibre consta, també, d’una part teòrica en què l’autora alerta dels perills inherents als cosmètics convencionals per a la nostra salut i la del medi ambient, alhora que descriu les principals característiques i propietats dels ingredients utilitzats en les receptes de cosmètics que ella proposa.

Un llibre per entendre que és de vital importància prendre consciència del còctel de substàncies químiques amb què diàriament intoxiquem la nostra pell, l’òrgan més extens i un dels més importants de l’organisme, tant per la seva magnitud com per les seves funcions.

T'agradaria tastar o comprar l'edició en català? Editorial Cossetania - Amazon  versió paper - versió Kindle

T'agradaria tastar o comprar l'edició en castellà? Ediciones Obelisco - Amazon versión papel 

DIETA ALCALINA 'Tu menú diario, para el equilibro ácido-base' (Editorial Comanegra'16) 

Els aliments que omplen diàriament el nostre plat incideixen de manera directa en el nostre benestar físic, mental i emocional, i l'estil de vida propi de les societats industrialitzades té conseqüències metabòliques en diversos òrgans i sistemes. L'objectiu principal d'aquest llibre és divulgar una dieta que gaudeix a l'actualitat de gran popularitat. En aquestes pàgines trobaràs informació bàsica sobre la importància que la dieta alcalina confereix a l'equilibri àcid-base per gaudir de benestar digestiu, energia i salut, així com algunes recomanacions senzilles i suggeriments de menús per a la setmana. Perquè el natural seria viure amb salut i morir de vellesa; l'antinatural, complir anys sense vitalitat i esclaus dels fàrmacs.

'El metge del futur no tractarà el cos humà amb medicaments, sinó que previndrà les malalties amb la nutrició' (Thomas Alva Edison)

T'agradaria tastar-lo o comprar-lo? Editorial Comanegra - Amazon  

ACEITE DE COCO 'SALUD, COSMÉTICA y NUTRICIÓN (Ediciones Obelisco'16).  Il·lustrat pel músic Amadeu Casas

Guardonat pels Gourmand Cookbook Awards'17 com millor llibre en castellà dins la categoria Health & Nutrition (Salut i Nutrició)

Pròleg Dr. Santos Martín. 'Un llibre per tenir-lo a la capçalera del llit o a la cuina. En qualsevol cas, un lloc proper i accessible per poder-lo consultar sovint'

Sinopsi: L'oli de coco és un veritable regal de la naturalesa, un aliment funcional, un 'superaliment' que forma part de la dieta tradicional de moltes cultures. Les seves qualitats gastronòmiques, la seva utilització com una alternativa 100% natural, ecològica i lliure de tòxics als cosmètics i productes d'higiene personal convencionals i la creixent investigació sobre les seves magnífiques propietats terapèutiques, han suscitat gran interès a Occident als darrers anys, tant per part de la comunitat científica i la indústria alimentària, com per un ampli sector de la població interessat en un estil de vida més saludable, natural i sostenible.

T'agradaria tastar-lo o comprar-lo?  Ediciones Obelisco -  Amazon 

SLOW FAST FOOD 'ALIMENTAR EL CUERPO Y LAS EMOCIONES' (Editorial Comanegra'16). Il.lustrat pel músic  Amadeu Casas

Pròleg Tortell Poltrona. 'Crec que és molt important que aquest llibre arribi a tots els instituts. Estic convençut que si els nostres joves poguessin ser conscients del seu contingut, avançaríem positivament com a éssers humans'

Sinopsi:  Plats cuinats, menjar processat ... El cervell i l'intestí estan íntimament connectats i la dieta té un gran impacte en el nostre benestar emocional. És important alimentar el cos però també les emocions; una idea que s'evidencia en el tendre pròleg del pallasso Tortell Poltrona.

A més d'explicar-nos la relació entre emocions i alimentació, Slow Fast Food té també com a objectiu prendre consciència d'un consum més responsable i ens ofereix pautes i consells nutricionals, adaptats a un ritme de vida més slow, així com més de cent receptes ràpides, nutritives i saludables.

T'agradaria tastar-lo o comprar-lo? Editorial Comanegra - Amazon 

HONGOS MEDICINALES 'Shiitake, Maitake y Reishi: prevención y apoyo al tratamiento del cáncer' (Ediciones Obelisco'14).

Pròleg Dra. Isabel Giralt:  'Josefina Llargués uneix en el seu treball diferents tradicions de cultura culinària i ens ensenya, com ja sabien les nostres àvies i mares, que la cuina i els aliments són veritable alquímia i un dels pilars en la prevenció i en la cura de la salut'.

Guardonat pels Gourmand Cookbook Awards'14 com 'Millor llibre de cuina internacional en castellà'

Sinopsi: Els bolets medicinals, utilitzats des de fa mil·lennis per les més antigues tradicions orientals com eficaços remeis, però ignorats fins fa molt poc per l'actual medicina al·lopàtica, estan gaudint cada vegada de major reconeixement per la seva importància en el tractament del càncer. En aquest llibre es presenta nombrosa informació científica sobre les contrastades virtuts terapèutiques dels bolets medicinals, la seva eficàcia en el sistema immunològic i la seva extraordinària funció profilàctica, així com també un receptari fàcil, saludable, equilibrat, energètic i nutritiu, que inclou aquests bolets en una gran varietat de plats "

T'agradaria tastar-lo o comprar-lo?  Ediciones Obelisco  -  Amazon 

'LA FILOMENA LLAMINERA' i 'LA FILOMENA ELS FOGONS REMENA'

Les Filomenes són dos llibres molt didàctics, que no estan adreçats únicament als més petits de la casa, sinó que estan pensats per compartir entre pares i fills, amb l'ànim de educar als nens en el valor d'una bona alimentació.

LA FILOMENA LLAMINERA 'Esmorzars, berenars i postres saludables per a pares i fills' (Cossetània Edicions’12). Il·lustrat per Amadeu Casas

Premiat pels Gourmand Cookbook Awards'12 com 'Millor llibre de cuina per a pares i fills en català'. 

Pròleg del músic i cantautor Quico Pi de la Serra: 'Teniu a les mans un llibre cabdal i absolutament necessari per viure millor, farcit de consells i receptes que,  a més, son bones pel paladar'.

Sinopsi: Als pares i mares que estem conscienciats de la importància d’una bona alimentació en el creixement dels nostres fills, ens resulta cada vegada més complicat aïllar els nens dels estímuls que els envolten i, freqüentment, per no sentir-los o perquè pensem que són petits i ja tindran prou temps per seguir una dieta sana i equilibrada, ens rendim davant la seva vehemència  i els comprem el que volen.

Com a pares, és un error que no ens podem pas permetre. Si els fonaments no són sòlids i les pautes nutricionals són incorrectes, aquestes es mantindran al llarg de tota la infància i l’adolescència i, quan decidim posar-hi remei, el nostre esforç serà en va. Som conscients que en l’educació dels nostres fills cal posar-hi límits, tots els especialistes en el tema així ho aconsellen, però aquestes recomanacions rarament  es fan extensives als hàbits alimentaris.

Com qualsevol altra assignatura del currículum escolar dels nostres fills, l’educació en la salut és una àrea vital per al seu desenvolupament físic i emocional.  Amb aquest objectiu, a La Filomena llaminera, protagonitzat pel mateix personatge que us va acompanyar al llibre anterior i que també està pensat perquè els més petits de la casa puguin pintar-lo, us proposo tot un seguit de suggeriments, consells útils i receptes llamineres, senzilles, divertides i saludables per compartir amb els vostres fills.

Una dieta sana i equilibrada no implica necessàriament, privar-nos de petits plaers de tant en tant. Tot i que no convé abusar-ne, les postres poden ser un plat nutritiu i saborós per a tota la família, si tenim presents algunes recomanacions bàsiques que es desgranen al llarg del llibre.

Com a pares, hem d’invertir temps i dedicació en educar el paladar dels nostres fills i, certament,  no és pas una tasca fàcil. Espero i desitjo que, amb aquest nou llibre, La Filomena pugui aportar, novament, el seu granet de sorra. 

T'agradaria tastar-lo o comprar-lo? Cossetània Edicions - Amazon 

LA FILOMENA ELS FOGONS REMENA 'Cuina natural per a pares i fills' (Cossetània Edicions'15 - 2ª edició). Il·lustrat pel músic Amadeu Casas

Doblement guardonat pels Gourmand Cookbook Awards com: 'Millor llibre de cuina vegetariana en català' i 'Millor llibre de cuina per a pares i fills en català'

Pròleg de la 1a edició Dr. Eduard Estivill: 'Un llibre útil, modern i imprescindible per inculcar bons hàbits alimentaris als nens'

Pròleg de la 2a edició Josep Pàmies: 'Llibres com el de la Josefina són imprescindibles per arribar a la societat desinformada amb idees de renovació en la dieta dels nostres infants'. 

Sinopsi: A través d’un simpàtic personatge que és el fil conductor del llibre, pensat perquè els nens puguin pintar-lo, La Filomena els fogons remena, té com a objectiu prioritari que l’acte de cuinar sigui, sempre que es pugui,  una pràctica conjunta entre pares i fills.

Mitjançant receptes senzilles, elaborades amb ingredients naturals, els nens aprendran a manipular el menjar, preparar un plat i després veuran que del resultat de la seva feina en gaudeixen ells mateixos i els que els envolten. Totes les receptes aporten una ressenya d’informació nutricional sobre els productes utilitzats, per tal que els nens vagin elaborant i integrant el concepte “d’alimentar-se bé” i sàpiguen diferenciar entre aquelles coses que només atipen i les que realment tenen un valor nutritiu. La darrera part del llibre, inclou un annex on s’enumeren alguns dels errors que més sovint cometem els pares envers l’alimentació dels nostres fills.

T'agradaria tastar-lo o comprar-lo? : Cossetania Edicions - Amazon 

 

casa llibre

coco casa del llibre

gerard i tortell

filomena

sant jordi'16

comanegra alcalina

luís pastor madrid juny'16

floor stand casa del llibre

fem-girona-1024x680

lucky

2a edició filomena foto

setmana 5

exposalud